Paranoični gojitelj konoplje se je predal sam

Američan se je ustrašil, da ga bodo policisti ustrelili, zato jih je sam poklical po telefonu, ko je zaslišal helikopter, ki pa ni bil policijski.

Objavljeno
14. december 2015 11.59
Mi. K.
Mi. K.
Edgewater − Da uporaba konoplje pri nekaterih lahko pušča tudi negativne posledice, zgovorno priča primer onkraj luže, kjer se je pri gojitelju konoplje razvila tako huda preganjavica, da je svoje nezakonito početje kar sam prijavil policiji. Ko je 47-letni Jasper Harrison na vzhodu ameriške zvezne države Florida v bližini svoje hiše zaslišal helikopter, se je zbal, da so mu organi pregona na sledi, poroča ameriški spletni portal Huffingtonpost.

Mediji v ZDA skoraj vsak dan poročajo o osumljencih, ki so umrli pod streli policistov. Moški se je tako ustrašil, da se bo tudi njegova zgodba nezakonitega gojenja konoplje končala s smrtjo, je nemudoma dvignil telefon in poklical na intervencijsko številko policije. »Jaz sem ta, ki ga iščete,« je povedal Harrison. Pri tem je operaterju povedal tudi naslov bivanja.

Varuhi reda in miru so kmalu potrkali na njegova vrata in mu zasegli nasad konoplje, kasneje ga je sodnik po plačilu varščine izpustil na prostost. Moški se bo moral zagovarjatai zaradi gojenja in posedovanja konoplje. Kasneje se je sicer izkazalo, da helikopter, zaradi katerega je moški prijavil samega sebe, ni bil policijski, temveč medijski. Pripadal je lokalni televizijski postaji.