Partnerko porezal po vratu

Dvainpetdesetletnik je partnerki grozil, da jo bo ubil, že prej pa jo je zapiral v stanovanje.

Objavljeno
01. oktober 2012 13.43
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Gradec - V Gradcu so včeraj aretirali 52-letnega Slovenca, ki je svojo partnerko z nožem porezal po vratu. Grozil ji je, da jo bo ubil, že prej pa jo je zapiral v stanovanje, piše avstrijska tiskovna agencija APA, ki se sklicuje na policijo. Moški sicer obtožbe zavrača.

Med moškim in njegovo spremljevalko, staro 43 let in prav tako slovensko državljanko, je v nedeljo pozno zvečer izbruhnil prepir. Moški naj bi žensko porinil na posteljo ter jo z nožem večkrat porezal po vratu. Ženska se je nasilnega partnerja otresla tako, da ga je brcnila v mednožje, nato pa je zbežala iz stanovanja.

Moškega, ki ni bil pod vplivom alkohola, je v stanovanju aretirala posebna policijska enota, ženska pa je zaradi ran potrebovala zdravniško pomoč. Povedala je, da jo je moški od sredine avgusta zadrževal v stanovanju.

Dvainpetdesetletnik je obtožbe zanikal in trdil, da si je ženska poškodbe prizadejala sama. Preiskovalci so sicer v stanovanju našli nož z 18 centimetrov dolgim rezilom, s katerim jo je porezal.