Partnerko zadavil v bližini vrtca

Moškega, ki naj bi v nedeljo v Velenju ubil svojo partnerko, so policisti že obravnavali zaradi nasilja.

Objavljeno
28. december 2015 15.26
Romeo Bajde
Mi. K.
Mi. K.
Celje - Izven zakonska partnerja sta se v soboto zvečer udeležila koncerta v Velenju, kjer sta se po sprla in sta peš odšla proti domu. Na Prešernovi cesti v Velenju, v neposredni bližini vrtca Najdihojca, je osumljeni 46-letnik fizično obračunal s 33-letno partnerko. Po dejanju jo je pustil na kraju in odšel po vozilo, s katerim jo je odpeljal do zdravstvenega doma, so na današnji novinarski konferenci povedali na celjski policijski upravi.

Avtomobil je pripeljal na parkirni prostor pred vhod dežurne ambulante in dežurnemu povedal, da je pripeljal partnerko, ki jo je ubil. »Dežurna ekipa je poskušala 33-letnico oživljati, vendar je bilo prepozno,« so še sporočili. Velenjsko policijsko postajo so o smrti ženske obvestili včeraj nekaj pred 4. uro zjutraj, so iz tamkajšnjega zdravstvenega doma. Z obdukcijo, ki so jo danes opravili na inštitutu za sodno medicini, ugotovljeno, da je 33-letnica umrla zaradi zadušitve.

Po neuradnih informacijah je 33-letno Lidijo Škratek ubil Romeo Bajde. Policisti in kriminalisti so osumljenemu 46-letnemu moškemu odvzeli prostost, danes pa ga bodo s kazensko ovadbo zaradi umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Grozi mu najmanj petnajst let zaporne kazni.

Osumljenega je policija v preteklosti že obravnavala. Pravnomočno je bil obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja in s področja premoženjske kriminalitete.