Pet let uspešnega izobraževanja mladih o varni vožnji

V okviru tedna mobilnosti so člani gibanja »Še vedno vozim - vendar ne hodim« obiskali OŠ Vojnik.

Objavljeno
20. september 2013 23.41
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Vojnik - Člani gibanja »Še vedno vozim - vendar ne hodim« po uspešnih petih letih delovanja nadaljujejo s svojim delom in mladostnike po Sloveniji z osebnimi zgodbami pozivajo k odgovornemu in varnemu ravnanju v prometu. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom, so obiskali osnovno šolo Vojnik.

»Samo v lanskem šolskem letu nam je z zgodbami ponesrečencev v prometnih nesrečah uspelo izobraziti več kot 4.600 mladih, kar je svojevrsten rekord, saj delujemo popolnoma brez sredstev namenjenih za preventivo v cestnem prometu s strani države. V petih letih delovanja pa je zgodbe ponesrečencev slišalo preko 22.000 mladostnikov,« je povedal vodja gibanja David Razboršek. V prihodnje si želi večje podpore in usklajenega delovanja preventive v Sloveniji s strani Javne agencije za varnost prometa.

Interaktivna delavnica za otroke je potekala na košarkarskem igrišču pred prostori Občine Vojnik. S policistom na kolesu so se paraplegiki na ročnem kolesu - handbike - in učenci kolesarji podali na krajšo kolesarsko traso po središču mesta, na koncu pa spoznali, kako pravilno ravnati ob nezgodi in kako nuditi prvo pomoč s strani prostovoljcev Rdečega križa Vojnik. Obiskovalci so imeli na stojnici »Še vedno vozim - vendar ne hodim« priložnost preizkusiti Fatal-Vision očala, ki ponazarjajo različne stopnje alkoholiziranosti, maskota »Kuža pazi« Zavarovalnice Triglav pa se je z otroki pogovarjal o preventivnih ukrepih za varno vključevanje v promet.