Peter Rakuš je le »zmogel« nadaljevanje obravnave

Po mnenju zdravnikov je Peter Rakuš lahko sedel pred senat ptujskega okrožnega sodišča, kjer se je zoper njega nadaljevala glavna obravnava zaradi nasilja v družini in spolne zlorabe lastnega mladoletnega otroka.

Objavljeno
09. november 2009 20.24
Franc Milošič
Franc Milošič
Ptuj - Ta se je sicer začela že natanko pred dvema mesecema, vendar se je obdolženi doslej nadaljevanju izogibal s svojimi zdravstvenimi težavami in zdravniškimi opravičili.

Včerajšnje nadaljevanje glavne obravnave se je raztegnilo do večera, saj se je predsednica senata Katja Kolarič Bojnec očitno zavedala, da bi Peter Rakuš lahko že za naslednje nadaljevanje obravnave spet našel kakšen zdravstveni razlog za izostanek. Rakuša so kriminalisti prijeli letos januarja, ko že ni bilo več mogoče skrivati, da je Rakuševa mladoletna hči noseča in z veliko verjetnostjo so sumili, da je on oče njenega otroka. To se je kasneje tudi potrdilo z zanesljivo DNK analizo. Zaradi tega bilo je včerajšnje Rakuševo sporočilo novinarjem, da naj bodo prizanesljivi do njegovih otrok, cinizem in sprenevedanje posebne vrste.

Sodnica je že ob začetku obravnave to v celoti zaprla za javnost. Tako tudi odvetnik Franci Matoz, ki je pooblaščenec Rakuševih žrtev, včeraj ni povedal niti enega samega konkretnega podatka o sojenju. Okrog 14. ure, ko obravnava še zdaleč ni bila končana, je namreč sodišče zapustil in izjavil le, da je zelo zadovoljen, ker obravnava sploh poteka in ker je na njej Peter Rakuš prisoten. Nekateri Ptujčani, ki so se ves dan smukali okoli sodišča, pa so nam potrdili, da je na obravnavo prišla tudi Rakuševa hči, s katero ima njen oče otroka in vnuka hkrati. Po nekaterih drugih navedbah so včeraj na glavni obravnavi zaslišali kar nekaj ključnih prič, med drugim so na obravnavo vabili tudi kriminaliste, ki so najbrž sodelovali pri Rakuševem zaslišanju.

Več v torkovi tiskani izdaji Dela