Pijan bežal pred policijo

Mariborčan peljal po nasprotnem pasu in nekaj kilometrov bežal pred policijo. V krvi je imel 0,83 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Objavljeno
05. september 2014 13.17
oba*Dragotinci: Policisti PU Murska Sobota
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Kranj − Gorenjski policisti so imeli v četrtek polne roke dela z alkoholiziranimi vozniki. Pozno zvečer so policisti dobili anonimno prijavo o nezanesljivi vožnji voznika s kombijem. Odšli so na teren in na Jeprci zagledali 46-letnega Mariborčana, ki se je s kombijem iz Medvod pripeljal po nasprotnem voznem pasu.

Policisti so ga začeli opozarjati na nevarnost in ustavljati, vendar se voznik ni pustil motiti, temveč je začel še pospeševati. »Po več kilometrih ustavljanja je Mariborčan pri Savski Loki v Kranju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil ooblast nad vozilom in trčil v betonsko ograjo, potem pa poskušal pobegniti še peš,« so sporočili iz kranjske policijske postaje. Policisti so ga hitro prijeli in mu ponudili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel 0,83 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Anonimno prijavo o sumljivi vožnji so policisti dobili tudi popoldne okoli 15. ure. V Hotemažah so izsledili 45-letno voznico iz Kranja, ki je vozila precej okajena, saj je alkotest pokazal, da je imela kar 1,37 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zvečer pa so na Laborah iz prometa izločili kolesarja, ki je napihal 0,80 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Pri tem na kranjski policijski postaji opozarjajo, da se možnost za povzročitev nesreče v primerjavi s treznim voznikom poveča za kar petkrat že pri 0,14 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, medtem ko je možnost pri 0,48 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka kar 25-krat večja.

»Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost,« pravijo na policiji.