Pijan bežal pred policisti

Pijani Jeseničan je bežal pred policisti, ko so ga ustavili, je napihal 1,22 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Objavljeno
22. september 2014 11.10
*jpo* poostren nadzor tovornjakarjev
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Bled − Gorenjski policisti so v noči s sobote na nedeljo okoli pol dveh zjutraj v Gorju pri Bledu poskušali ustaviti voznika, ki pa se za policijske znake ni zmenil, temveč je začel bežati. Ko jim je voznika uspelo ustaviti, so ugotovili, da za volanom sedi 32-letni Jeseničan, ki je kazal znake opitosti. Policisti se niso zmotili, saj je moški napihal 1,22 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

»Policisti so Jeseničana varno ustavili v Gorjah, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so ga še pridržali. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje,« so sporočili iz kranjske policijske uprave.

Policisti ponovno opozarjajo, da vožnja pod vplivom alkohola pomeni izzivanje nevarnosti, saj je voznik prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj in počasne reakcije. »Odločite se trezno. Če ste uživali alkohol, naj raje vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva,« so še zapisali.