Pijanec nad policista

Ko sta ga skušala obvladati, sta oba policista utrpela poškodbe, tako da sta morala po zdravniško pomoč.

Objavljeno
02. oktober 2014 17.47
šipič MNENJA/SOBOTNA
M. P., kronika
M. P., kronika

Nova Gorica - V torek je bila policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru v eni od trgovin v Novi Gorici, so danes sporočili s policijske uprave Nova Gorica. Policisti so pohiteli na kraj dogodka in ob prihodu izsledili 57–letnega moškega, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, ni pa hotel sodelovati v postopku in je hotel oditi s kraja.

Moški se je na kraju tudi aktivno uprl policistom in ni upošteval zakonitih ukazov, pri tem pa z roko nakazal udarec proti policistki, ki se je udarcu uspela izogniti. Zaradi neupoštevanja zakonitih ukazov policistov in odvrnitve protipravnega napada, sta ga policista v nadaljevanju postopka obvladala z uporabo prisilnih sredstev. Pri tem sta oba policista utrpela telesne poškodbe (odrgnine po nogah in roki) in kasneje poiskala zdravniško pomoč v Zdravstvenem domu Nova Gorica.

Novogoriški kriminalisti so omenjenemu moškemu odvzeli prostost in pridržali. Po izvedenih aktivnostih policije je bil izpuščen na prostost. Novogoriški policisti bodo 57-letnega moškega kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Poleg tega so omenjenemu moškemu zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.