Z avtoceste odstranili vinjenega voznika tovornjaka

Vozil je s približno dvema promiloma alkohola, vijugal po avtocesti in s tem močno ogrožal ostale udeležence v prometu.

Objavljeno
26. maj 2017 18.09
K.M.
K.M.
Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj na avtocesti med priključkoma Kranj-zahod in Brnik več kilometrov ustavljali voznika tovornega vozila, ki je zaradi močnega vpliva alkohola vijugal po cesti in s tem ogrožal ostale udeležence v prometu.

Za vožnjo je uporabljal predvsem vozni in odstavni pas, večkrat pa je z delom tovornega vozila zapeljal tudi proti prehitevalnemu pasu, po katerem je potekal gost promet. S PU Kranj so sporočili, da so informacijo o nezanesljivi vožnji prejeli okrog pol osme ure zjutraj.

Ko so ga končno ustavili, je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je voznik vozil s približno dvema promiloma alkohola (0,90 mg/l). Z vožnjo je ponoči začel v Nemčiji, namenjen pa je bil v Makedonijo. Zaradi močne opitosti sploh ni opazil policistov, ki so ga več kilometrov poskušali ustaviti. Po postopku je ostal v pridržanju,

Alkohol močno zmanjša sposobnost voznika za vožnjo, vpliva na zaznavanje in ocenjevanje nevarnih situacij v prometu ter upočasni odzivnost nanje. Policisti zato pozivajo voznike, naj ne vozijo pod vplivom alkohola. Na Gorenjskem so prejšnji vikend ustavili kar 20 vinjenih voznikov, so še sporočili s PU Kranj.