Pirančanka odvisnikom preprodajala uspavalne tablete

Izolski policisti so med hišno preiskavo na domu 38-letne Pirančanke odkrili in zasegli skoraj 700 tablet prepovedane droge. Žensko so po zaslišanju izpustili, ovadili pa jo bodo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Objavljeno
03. marec 2011 14.58
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Izola - Med delom na terenu so policisti prišli do podatka, da 38-letna ženska iz Pirana odvisnikom na območju občine prodaja tablete dormicum, ki so sicer ob pravilni uporabi zdravilo za nespečnost. Kot so še izvedeli, naj bi imela na domačem naslovu shranjeno večjo količino omenjenih tablet, piše STA.

Na podlagi zbranih obvestil so policisti na koprsko okrožno državno tožilstvo poslali predlog za hišno preiskavo in slednjo s pridobljeno odredbo v četrtek tudi zaključili. Pri tem so našli in zasegli 694 tablet dormicum, ki vsebujejo snov midazolan, in so po pojasnilu policistov razvrščene na 208. mesto tretje skupine uredbe o razvrstitvi prepovedanih drog.

Omenjeni ženski so izolski policisti odvzeli prostost, jo zaslišali in nato izpustili. Zoper njo bodo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, še dodajajo v sporočilu za javnost.