Po avtocesti lovil mačko

Paru je na počivališču ob gorenjski avtocesti iz avtomobila ušla mačka.

Objavljeno
05. september 2013 16.49
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Kranj - Kranjske policiste je včeraj popoldne poklicala voznica, ki je na avtocesti pri Voklem opazila pešca. V bližini je bil parkiran avto, pred njim pa je stala ženska. Policisti so se odpravili na omenjeni del avtoceste, kjer so ugotovili, da je paru na počivališču iz avtomobila ušla mačka. Prek avtoceste je stekla proti gozdu, moški pa za njo.

Na PU Kranj ob tem opozarjajo, da je voznik ravnal zelo nevarno, saj je poleg svoje varnosti z dejanjem ogrožal tudi ostale udeležence v prometu, ki na avtocesti pešcev, še manj pa živali, praviloma ne pričakujejo in so zato nanje tudi manj pozorni.

V izogib tovrstnim dogodkom policisti svetujejo, naj lastniki živali vedno ustrezno zavarujejo, predvsem pa naj jih imajo ves čas pod nadzorom. V kolikor pa se žival zadržuje na cesti, naj o tem takoj obvestijo policijo na interventno številko 113 ali upravljavca ceste, ostale udeležence pa naj, ustrezno označeni z odsevnim telovnikom, varnostnim trikotnikom in na varnem mestu, opozarjajo na oviro cesti.