Po denar z ukradeno kartico

Policisti so ovadili 44-letnika, ki je Izolanki ukradel torbico in z njeno kartico na banki poskušal dvigniti denar.

Objavljeno
30. avgust 2013 14.31
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Izola - Izolske policiste je v ponedeljek popoldne poklicala domačinka, ki ji je med hojo naproti prišel moški, zgrabil njeno torbico in jo pričel vleči. Ker je ni izpustila, jo je udaril, da je padla, ji iztrgal torbico in pobegnil.

Naslednji dan so policiste poklicali iz ene od bančnih poslovalnic v Izoli, saj je k njim prišel moški ter s kartico in osebno izkaznico, za kateri se je pozneje izkazalo, da pripadata prej omenjeni žrtvi ropa, poskušal dvigniti denar. Povedal je, da sta kartici last mame njegovega prijatelja, a ga je bančna uslužbenka opozorila, da denarja na tak način ne more dvigniti, zato je odšel.

Policisti so ga čez nekaj ur izsledili in mu odvzeli prostost. Z njim je bil še 22-letni Ljubljančan, s katerim sta tistega dne okradla Izolana, nato pa je eden od njiju na pešpoti v Izoli brez razloga udaril domačinko.

Zoper oba, omenjenega Ljubljančana in 44-letnika iz Domžal, bodo policisti za kaznivi dejanji ropa in roparske tatvine podali kazensko ovadbo. Mlajši bo ovaden še zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.