Po izhodu s psihiatrije umoril ženo

Hrvaško je znova pretresla družinska tragedija. 57-letnik, ki se je zaradi alkoholizma in nasilnega vedenja zdravil v psihiatrični bolnišnišnici, je med vikendom, ki ga je preživel doma, umoril svojo ženo in hotel soditi še sebi.

Objavljeno
19. oktober 2009 18.23
Ba.P.
Ba.P.
Zagreb - Marko Špendić je bil pod vplivom alkohola agresiven in nevaren, zaradi česar se je zdravil v psihiatrični bolnišnici, a so mu zadnje mesece dovoljevali izhode ob vikendih. Minuli vikend je 57-letnik tako znova zapustil psihiatrično bolnišnico, odšel domov, tam umoril svojo ženo Borko in hotel soditi še sebi, a sta ga sin in sosed še pravočasno našla.

V soboto popoldan je Marko, hud alkoholik, znova malce pregloboko pogledal v kozarec in iz še neznanega razloga z velikim kuhinjskim nožem večkrat zabodel 43-letno ženo v hrbet. Ko se je zavedel kaj je storil, se je hotel obesiti, a ga je še pravočasno našel njegov sin, ki je na pomoč poklical soseda in skupaj sta Špendića snela z vrvi.

"Poznal sem Marka in Borko in pogosto sem bil priča njunim prepirom. Marko se je že nekaj let zdravil v psihiatrični bolnišnici v Popovači, zadnje mesece pa so ga med vikendi spuščali domov. Dvomim, da so psihiatri pravilno ocenili, da je Špendić nenevaren sebi in okolici. Mislim, da bi morali prevzeti del odgovornosti za Borkino smrt," je povedal sosed Špendićevih.

Markova zdravnica je po navajanju hrvaških medijev zaradi dogodka v šoku.