Po ropu bencinske črpalke pridržali trojico

Policisti so že prijeli osumljence drznega ropa bencinskega servisa v Senožečah, ki se je zgodil v ponedeljek zvečer okrog 19. ure. Dva zamaskirana mladeniča, eden je bil oborožen s pištolo, sta stopila do uslužbenca bencinskega servisa in ga z grožnjami prisilila k izročitvi dnevnega izkupička.

Objavljeno
02. marec 2011 21.18
Vojko Rotar, Koper
Vojko Rotar, Koper
Koper - Odnesla sta še nekaj gotovine, ki je bila shranjena v kovinskem sefu, večjo količino vinjet in kartic za polnjenje mobilnih telefonov, vse skupaj vredno 13.000 evrov, vendar se jima je zalomilo že pri pobegu. Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je pojasnil, da so na podlagi prvih podatkov preiskave ugotovili, da sta osumljenca po storitvi ropa peš zbežala s kraja. Tretji osumljenec, ki ju je v bližini čakal z avtomobilom, je menda prav zaradi hitre intervencije policistov odpeljal, še preden sta roparja prišla do njega. Osumljenca sta se do zgodnjih jutranjih ur skrivala v vasi Senožeče. Policisti so kmalu po ropu ustavili njunega pajdaša na eni od blokadnih točk in ga pridržali. V postopku so mu zasegli denarnico enega izmed osumljencev, ki jo je pred ropom pustil v avtomobilu.

Policisti so v noči na torek opravili intenzivno preiskavo terena in stanovanjskih hiš v okolici Senožeč. Osumljenca sta med begom pozvonila na vrata stanovanjske hiše in od lastnika zahtevala ključe njegovega osebnega avtomobila. Ta se njunih groženj ni ustrašil in je pred njima zaklenil vrata ter nemudoma obvestil policiste. Prvega od osumljencev na begu, 19-letnega mladeniča, so prijeli v torek ob 1.45 v okolici kamnoloma Laže, njegovega 18-letnega pajdaša pa ob 7.50 v bližini gostilne Na ravni v Senožečah. Dvajsetletni voznik je bil po Juričevih besedah že obravnavan za številna kazniva dejanja.

Vsi trije mladeniči, ki so doma iz okolice Pivke, so bili po prijetju pridržani. Policisti preiskavo še nadaljujejo, tudi na terenu, kjer iščejo predmete, ki so jih osumljenci odvrgli med begom, zlasti oblačila, orožje in del ukradene gotovine. Poškodovanih med ropom ni bilo. Da so primer tako hitro raziskali, gre zasluga zlasti pripravljenosti posebne policijske enote koprske policijske uprave, ki je spremljala prijateljsko nogometno tekmo med ekipama Kopra in Partizana.