Po surovem umoru brata Đogić sedla na zatožno klop

Nasilna Elvir in Elvis se včeraj še nista izrekla o krivdi, saj odvetnik ni imel časa za pripravo obrambe.

Objavljeno
05. september 2014 14.37
Posodobljeno
06. september 2014 08.00
SODISCE 2
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika
Ljubljana – Pričakovati je, da se bosta Elvir in Elvis Đogić, ki ju obtožnica bremeni umora oziroma pomoči pri umoru, branila kot nedolžna, saj s tožilcem niso našli skupnega jezika pri priznanju krivde.

Pet mesecev po brutalnem umoru 28-letnega Matica Brajiča z Loga pri Brezovici sta iz pripora na sodišče prišla njegova domnevna krvnika. Tožilstvo 19-letnega Elvirja Đogića bremeni kaznivega dejanja umora iz brezbrižnega maščevanja in drugih nizkotnih nagibov, njegovega dve leti starejšega brata Elvisa pa pomoči pri tem dejanju. Včeraj bi se morala izreči o krivdi, a je Elvisov zagovornik Samo Mirt Kavšek pojasnil, da je le dan prej podpisal pooblastilo za obtoženega in je predlagal preložitev predobravnavnega naroka, da se pripravi na obrambo.

Okrožnemu sodniku Gorazdu Fabjančiču ni preostalo drugega, kot da predobravnavni narok preloži. »To je nujna priporna zadeva, menim, da imate en teden dovolj časa za ustrezno pripravo,« je navrgel odvetniku.

Krvava drama se je zgodila 3. maja zvečer v Šipca baru na Logu. Menda se je začelo s provociranjem domačina Matica, na površje pa so prišle stare zamere med njim in Elvirjem, ki je menda v tem sporu potegnil krajšo. Elvir se je nato s prijateljem Davidom K., ki v lokalu po besedah natakarice prav tako ni bil nič kaj zgleden gost, odpeljal. A ne zato, da bi ohladil razgreto glavo. Kaže, da je skoval peklenski načrt in ga tudi uresničil.

Oboroženi s kiji in nožem

Okoli 23. ure se je peterica nasilnežev – brata Đogić, doma iz le nekaj kilometrov oddaljene Podplešivice, sta bila vodji – z dvema avtomobiloma znova pripeljala do omenjenega lokala. S seboj so imeli kije, vsaj Elvir pa še nevarnejši predmet: večji nož, s katerim je pred lokalom surovo zabodel Matica. Pozneje je zaradi hudih ran v kliničnem centru izgubil bitko za življenje. A nasilen ni bil samo krvnik, tudi pajdaši so se s kiji in pestmi spravili nad goste. Med drugim so jih skupili fantje, ki so po začetnem prepiru prišli v podporo Maticu, saj so slutili, da se znajo akterji vrniti. In še kako prav so imeli, a tako krvavega konca vendarle ni nihče pričakoval.

Elvirjev zagovornik, odvetnik Boštjan Penko, je že pred časom pojasnil, da se njegovi stranki očita, da je zaradi popitega alkohola dejanje storila v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti. Dodal je še, da je Elvis obtožen pomoči pri umoru, saj je po prepričanju tožilstva pomagal bratu, ko ga je pripeljal na kraj dogodka in sodeloval v pretepu.

Po naših informacijah se bosta obtožena zagovarjala kot nedolžna.