Po trčenju v pomol splitskega pristanišča so potniki popadali na tla

Splitski zdravniki so potrdili, da so po nesreči z reševalnimi vozili odpeljali štiri osebe.

Objavljeno
07. oktober 2014 18.05
imo/UNIJE-JADROLINIJA
M. Č., Delo.si, STA
M. Č., Delo.si, STA
Split/Zagreb - Trajekt, ki je bil na poti z otoka Šolta v Split, je danes ob pristajanju v splitskem pristanišču trčil v pomol. Pri tem so se lažje poškodovale štiri osebe, poročajo hrvaški mediji. Večina potnikov je bila v času nesreče že pri avtomobilih in čakala na izkrcanje. Po trčenju ladje v pomol so številni potniki popadali na tla.

Trajekt hrvaške ladijske družbe Jadrolinija je v pomol v splitskem pristanišču trčil nekaj pred 11. uro, povzema Slovenska tiskovna agencija. Splitski zdravniki so potrdili, da so po nesreči z reševalnimi vozili odpeljali štiri osebe.

Trajekt Lubenice, ki povezuje otok Šolto in Split, je trčil v enega od osrednjih pomolov pristanišča v dalmatinski prestolnici nasproti avtobusne postaje, potem ko se je začel pripravljati za pristanek. Pri manevru je trčil z levim delom premca, nato pa še z levim bokom.

»Sreča, da se vozila niso premaknila in niso nikogar stisnila, saj bi bilo v tem primeru še več poškodovanih,« je za splitski časnik Slobodna Dalmacija povedal eden od potnikov. Dodal je, da so člani posadke v nekem trenutku začeli opozarjati potnike, naj se usedejo in trdno primejo, ker bo ladja trčila v pomol.

Preiskava o vzrokih nesreče že poteka. Ko bo končana, bo sledilo uradno sporočilo za javnost, so sporočili iz Jadrolinije.