Podane ovadbe zaradi napada z molotovkami

Na Okrožno državno tožilstvo v Kopru bo v prihodnjih dneh podana kazenska ovadba zoper 22-letnega Izolčana in tri neznane storilce, ki naj bi na občinsko stavbo v Izoli odvrgli t.i. molotovke.

Objavljeno
21. februar 2007 17.44
Molotovka povzročila vidno škodo
Koper - Na Okrožno državno tožilstvo v Kopru bo v prihodnjih dneh podana kazenska ovadba zoper 22-letnega Izolčana in tri neznane storilce, ki naj bi 15. novembra na občinsko stavbo v Izoli odvrgli dve steklenici z gorljivo snovjo, t.i. molotovki. Ovadba storilce bremeni storitve kaznivega dejanja požiga po prvem odstavku 226. člena kazenskega zakonika, so sporočili iz PU Koper.

Kot smo poročali, je do omenjenega incidenta prišlo zaradi rezultatov v drugem krogu županskih volitev v Izoli. Kandidat za župana Tomislav Klokočovnik je namreč že praznoval zmago na volitvah, ko je občinska volilna komisija sporočila, da je zmagovalka volitev Breda Pečan. Poskus požiga izolske občinske stavbe, v kateri ima sedež več političnih strank, je bil sicer le eden od dogodkov, ki so sledili odločitvi občinske volilne komisije.