Podtaknil požar, da bi od zavarovalnice dobil 200.000 evrov?

Mariborski kriminalisti so uspešno raziskali avgustovko eksplozijo in požar stanovanjske hiše v Mariboru.

Objavljeno
04. november 2011 13.24
Posodobljeno
04. november 2011 13.24
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Maribor - Ugotovili so, da je 41-letnik avgusta letos napeljal tri hrvaške državljane, stare od 27 do 33 let, da so 21. avgusta z njegovo pomočjo z eksplozijo povzročili uničenje stanovanjske hiše, v kateri je prebival s svojo družino. Osumljeni je na ta način hotel od zavarovalnice dobiti odškodnino v višini najmanj 200.000 evrov. V začetku leta je 41-letnik namreč hišo zavaroval za 300.000 evrov.

Državljani Hrvaške, ki brez pomoči omenjenega Slovenca kaznivega dejanja ne bi mogli izvršiti, so utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Med ogledom kraja eksplozije so kriminalisti ugotovili, da so tiste noči nepridipravi vlomili v hišo, po prostoru polili vnetljivo tekočino in zažgali. Zaradi koncentracije hlapov vnetljive tekočine in zraka je prišlo do eksplozije, ki je močno poškodovala manjšo stanovanjsko stavbo in laže sosednjo.

V neposredni bližini so našli hudo poškodovanega 30-letnika, ki je utrpel hujše opekline po vsem telesu, zato so ga reševalci odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 27. oktobra k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli omenjenega 41-letnika, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Preiskava še ni zaključena.