Pogovor se je končal s petimi mrtvimi

55-letni Francoz je ubil štiri ljudi, ker ga je motil hrup, ki so ga pozno v noč z glasnim pogovorom povzročali sosedje in njihovi gostje. Na koncu je sodil tudi sebi.

Objavljeno
10. oktober 2009 19.10
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Pariz - Nek 55-letni Francoz je v večstanovanjski stavbi v kraju Raincy blizu Pariza ubil štiri ljudi, med njimi žensko v sedmem mesecu nosečnosti, nato pa je sodil še sebi. Storilca je motil hrup, ki so ga pozno v noč z glasnim pogovorom povzročali sosedje in njihovi gostje.

 

Storilec, ki se je že v preteklosti večkrat pritoževal nad hrupom v soseščini, je tokrat izgubil živce zaradi glasnega govorjenja pri spodnjih sosedih, kjer so stanovalci na obisku gostili prijatelje.

 

Po prvih pojasnilih lokalne policije je 55-letnik, ki doslej ni slovel po nasilnih izpadih, najprej potrkal na vrata sosedov in jih prosil, naj bodo manj glasni. Ker ga, kot kaže, niso upoštevali, je odbrzel v stanovanje in se čez čas vrnil s pištolo. Tokrat je bil njegov cilj jasen.

 

Ubil je vse štiri odrasle, med njimi žensko v sedmem mesecu nosečnosti, na koncu pa sodil še sebi. Nosečnica ni bila na mestu mrtva in je umrla kmalu po prihodu rešilca. Pri tem naj bi po pričevanju sosedov z zadnjimi močmi rotila, naj pomagajo njenemu nerojenemu otroku.

 

V stanovanju sta bili sicer tudi dve majhni deklici, ki sta ostali nepoškodovani.