Pogrešanega 21-letnega Petra Aplenca našli mrtvega

Potapljači so med studenško brvjo in koroškim mostom v Mariboru iz Drave potegnili truplo pogrešanega 21-letnika.

Objavljeno
27. november 2015 12.34
Mi. K.
Mi. K.

Maribor - Pogrešanega Petra Aplinca iz Lampreč v občini Črna na Koroškem, ki biva v študentskem domu na Iztokovi ulici v Mariboru, so nazadnje videli včeraj okoli 2. ure zjutraj pred lokalom Trust v Mariboru. Mariborski policisti so dopoldan pregledovali oba bregova reke Drave, od Koblarjevega zaliva do jeza v Melju. S čolnom so na reki Dravi tudi gasilci, iskalni akciji pa so se priključili tudi potapljači.

»Preklicujemo iskanje pogrešanega Petra Aplinca. Danes dopoldan so našli mrtvega v reki Dravi v Mariboru,« so sporočili iz celjske policijske uprave.

Mariborski policisti so sicer ugotovili, da je včeraj okoli 6. ure na studenški brvi v Mariboru do ženske, katero identiteto policija pozna, pristopil neznanec, star približno 60 let in jo opozoril, da je v Dravi opazil človeka. »Ko je pristopil do ženske na brvi, je zasopel in v ihti želel, da ta ženska pokliče reševalce, saj je sam v reki Dravi opazil človeka. Ko je ženska pogledala v smeri, v kateri je kazal neznani moški, v vodi ni opazila nikogar, ničesar ni slišala in ne zaznala kaj posebnega, vendar je kljub temu poklicala reševalce na tel. št. 112,« pojasnjujejo mariborski policisti. Gasilci so se takoj odzvali, pregledali reko Dravo, vendar v njej niso opazili nikogar.