Pogrešanega moškega našli mrtvega

Na planinski poti med Mačami in Kališčem so našli moško truplo. Policisti so ugotovili, da gre za Jožeta Vidmarja z Zgornje Bele v občini Preddvor, ki je bil pogrešan vse od 14. januarja.

Objavljeno
05. marec 2007 11.01
Preddvor – Operativno komunikacijski center Policijske uprave Kranj je bil v nedeljo dopoldne obveščen, da je bilo na planinski poti med Mačami in Kališčem najdeno moško truplo. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je mrtvi 60-letni Jože Vidmar z Zgornje Bele v občini Preddvor, ki je bil pogrešan vse od 14. januarja in ga policisti ter gorski reševalci kljub obsežni akciji, v kateri so sodelovali tudi helikopter in reševalni psi, niso uspeli najti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so policisti z ogledom kraja dogodka ugotovili, da je Vidmar padel po pobočju in zdrsnil približno 250 metrov nižje, kjer je obležal, ujet v kotanji za vejo. Pri padcu je utrpel poškodbe glave in druge poškodbe, zaradi katerih je po vsej verjetnosti na kraju nesreče umrl.

Umrlega so s helikopterjem Slovenske vojske pripeljali v dolino, nato pa v mrliške vežice v Kranju. Dežurna zdravnica Zdravstvenega doma Kranj, ki je opravila ogled trupla, je odredila sanitarno obdukcijo, s pomočjo katere bo ugotovljen točen vzrok smrti.

Policisti bodo po izvedenih vseh ukrepih o nesreči podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.