Pokopali lovca na krokodile Steva Irwina

Na družinskem posestvu v bližini Caloundre v Avstraliji so v ožjem družinskem krogu pripravili pogrebno slovesnost za svetovno znanim avstralskim lovcem na krokodile.

Objavljeno
10. september 2006 13.09
Lovec na krokodile
Sydney - Na družinskem posestvu v bližini Caloundre v Avstraliji so v soboto v ožjem družinskem krogu pripravili pogrebno slovesnost za svetovno znanim avstralskim lovcem na krokodile Stevom Irwinom. 44-letni Irwin je umrl v ponedeljek, ko ga je med snemanjem dokumentarca na območju Velikega koralnega grebena v bližini mesta Port Douglas v prsi zbodel skat.

Kot v današnjih izdajah piše več avstralskih časopisov, naj bi Irwina kasneje pokopali v Avstralskem živalskem vrtu, ki je od leta 1970 v lasti Irwinove družine. Irwinova vdova Terri je predtem zavrnila možnost, da bi njenemu soprogu pripravili državni pogreb, pokopali pa naj bi ga v krogu družine in prijateljev.

Irwin je bil znan, da se je z velikim navdušenjem ukvarjal tudi z najbolj nevarnimi živalmi, kar je pri mnogih izzvalo kritike. Za razburjenje je poskrbel v začetku leta 2004, ko je med predstavo v avstralskem parku plazilcev v Sunshine Coastu pri hranjenju štiri metre dolgega krokodila v roki držal enomesečnega sinka Boba.

O življenju krokodilov je posnel številne oddaje, s katerimi je postal slaven po vsem svetu. Med drugim je bil avtor priljubljene televizijske oddaje "Lovec na krokodile". Prestopil je tudi vrata Hollyooda, kjer je z Eddiejem Murphyjem zaigral v filmu "Dr Dolittle 2", svet pa ga je poznal tudi po njegovih naravovarstvenih prizadevanjih.