Policija objavila fotografijo pogrešane koroške deklice

Objava fotografije pogrešanega otroka menda ni v nasprotju z odločitvijo sodišča.

Objavljeno
16. november 2011 08.54
Posodobljeno
16. november 2011 10.10
Mateja Celin, Slovenj Gradec; Gordana Possnig, Celje
Mateja Celin, Slovenj Gradec; Gordana Possnig, Celje

Celje, Slovenj Gradec - Na zahtevo matere pogrešane koroške deklice je policija danes objavila dekličino fotografijo ter tudi na tak način poskušala deklico najti.

Glede na trenuten potek preiskave in soglasje matere so se policisti odločili za objavo dekličine fotografije v javnosti. »Ocenjujemo, da bi z objavo fotografije lahko dobili koristne podatke, ki bi nam pomagali pri iskanju deklice. Do sedaj, kljub vsem pozivom javnosti in odmevnosti primera, nismo dobili uporabnih podatkov, ki bi nam koristili pri preiskavi,« so sporočili s PU Celje.

Policisti pozivajo vse občane, ki imajo kakršen koli podatek o tem, kje bi deklica lahko bila ali imajo kakršen koli drug koristen podatek, ki bi pripomogel k čimprejšnji najdbi pogrešanega otroka, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Mati deklice ni videla že več kot leto dni

Kot je povedala Lena Pavlinič iz odvetniške pisarne, ki zastopa dekličino mater, objava fotografije pogrešanega otroka ni v nasprotju z odločitvijo sodišča. To je na petkovem sojenju dekličinemu očetu zaradi odvzema mladoletne osebe proces zaprlo za javnost prav zato, da bi obvarovalo dekličino identiteto.

Odvetnica dekličine matere Irma Pavlinič Krebs je za jutri sklicala novinarsko konferenco, na kateri bosta spregovorila mati pogrešane deklice ter dedek štiriletnice, ki ga je dekličin oče obtožil spolnega nasilja nad otrokom.

Kot je povedala Pavliničeva, je tožilstvo kazensko ovadbo glede suma spolne zlorabe ovrglo, oče pa je nato sam nadaljeval pregon. Pred kratkim pa je odločitev tožilstva potrdilo tudi višje sodišče, s čimer je sum spolne zlorabe dokončno ovržen.

Deklica je medtem pogrešana že osem mesecev, mati, ki ji je bila punčka pravnomočno dodeljena, pa hčerke ni videla že več kot leto dni. Dekličin oče je od junija v priporu v mariborskih zaporih.