Policija išče lažno vedeževalko

Goljufije je osumljena neznana ženska, stara med 55 in 60 let, ki naj bi z lažnim prikazovanjem dejstev in okoliščin pri vedeževanju od oškodovanke izvabila večjo vsoto gotovine in nakita.

Objavljeno
15. september 2009 16.48
Ba.P.
Ba.P.
Koper - Na policijski postaji Koper obravnavajo kaznivo dejanje goljufije, storitve katerega je osumljena neznana ženska, stara med 55 in 60 let, ki naj bi z lažnim prikazovanjem dejstev in okoliščin pri vedeževanju od oškodovanke izvabila večjo vsoto gotovine in nakita, obstaja pa tudi možnost, da osumljenka izvršuje podobna kazniva dejanja na širšem območju Slovenije.

Osumljenka je visoka okoli 160 centimetrov, močnejše postave in rahlo temnejše polti. Ima velike rjave oči, na čelu lepotno piko, ki je lahko tudi umetna, daljše pobeljene lase s pepelnato sivimi prameni, njena naravna barva las pa naj bi bila kostanjeva. Okoli vratu nosi debelejšo ogrlico iz rumene kovine, na vsaki roki pa po en večji prstan nenavadnih oblik, prav tako iz rumene kovine. Govori slab slovenski jezik s hrvaškim naglasom. Objavljano fotorobot osumljenke.

Policisti vse, ki bi osumljenko prepoznali ali o njej karkoli vedeli prosijo, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113.