Policija ne more potrditi, da je deklico res poskušal ugrabiti

Po pozivu staršev na družabnem omrežju iščejo neznano žensko, ki naj bi pregnala ugrabitelja.

Objavljeno
19. november 2015 11.30
acr Policija
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Ljubljana − Na družabnem spletnem omrežju facebook ljudje delijo prošnjo staršev 11-letne deklice, ki jo je predvčerajšnjim v Ljubljani domnevno poskušal ugrabiti neznanec.

Kot so zapisali, je 17. novembra tako neznana mlajša ženska z otrokom v vozičku pomagala njihovi 11-letni hčeri, ki jo je fizično napadel neznanec in začel vleči proti avtomobilu. Napad se je menda zgodil malo po 17. uri v Ljubljani na avtobusni postaji na križišču Kajuhove in Zaloške ceste.

»Neznana mlajša ženska je udarila napadalca in pogumno iztrgala iz rok napadalca našo hčer, za kar smo ji v družini neizmerno in večno hvaležni. S soprogo se želiva zahvaliti neznani ženski, zato bi vas prosili, če to delite na vaših FB profilih, da se ta ženska najde, ker zahvaljujoč njenemu pogumu je naša hčera doma na varnem,« je zapisal oče deklice in vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, pozval, naj pokličejo na policijsko postajo Moste v Ljubljani.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Nataša Pučko nam je povedala, da je policija prijavo sprejela in da policisti intenzivno z vso resnostjo iščejo neznanega napadalca in prijaviteljico, po do sedaj zbranih obvestilih pa ne morejo potrditi, da bi bilo dejansko storjeno kaznivo dejanje poskusa ugrabitve. »Do tega trenutka na Policijsko upravo Ljubljana nismo prejeli nobenega klica,« je še povedala Pučkova.

Z opisom napadalca sicer ne razpolagajo, znano je le, da je menda bil starejši moški.