Policija obveščena o prijetju Slovencev na Švedskem

Slovenska policija je sporočila, da je bila obveščena o prijetju dveh slovenskih državljanov na Švedskem zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Objavljeno
21. december 2006 18.09
Zasežena mamila
Ljubljana - Slovenska policija je sporočila, da je bila obveščena o prijetju dveh slovenskih državljanov na Švedskem zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Kot so sporočili, policija v zvezi z omenjeno zadevo izvaja vse potrebne postopke, sodeluje s švedskimi varnostnimi organi in Europolom ter bo po končanih postopkih z vsemi ugotovitvami seznanila pristojno državno tožilstvo.

Policija je še sporočila, da več informacij o primeru oziroma prijetih osebah v tem trenutku zaradi interesa preiskave ne more posredovati.

Največji zaseg v švedski zgodovini

Na Švedskem so v sredo prijeli Slovenca, ki sta v državo prinesla največjo količino heroina, kadarkoli zaseženo v švedski zgodovini. Po navedbah tožilstva so pri 22-letnemu in 24-letnemu Slovencu našli dvajset kilogramov mamila v vrednosti okoli 21 milijonov švedskih kron (2,34 milijona evrov).