Policija prijela 35-letnega izsiljevalca mladoletnega dekleta

Novogoriški kriminalisti so v ponedeljek aretirali 35-letnega Vipavca, ki je osumljen 11 kaznivih dejanj izsiljevanja - mladoletno dekle je namreč z grožnjo prisilil, da mu je večkrat izročilo različne vsote denarja.

Objavljeno
01. februar 2011 15.20
M.Do., delo.si
M.Do., delo.si
Nova Gorica - Kot poroča STA, so kriminalisti 35-letnega Vipavca aretirali v ponedeljek pri poskusu ponovnega izsiljevanja dekleta. Ugotovili so, da je osumljenec že star znanec policije, policistom pa ga je zaradi strahu prijavilo dekle samo.

Novogoriški kriminalisti so zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitev 11 kaznivih dejanj izsiljevanja. 35-letnik je bil danes s kazensko ovadbo že izročen dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Novogoriški kriminalisti sumijo, da je osumljenec na enak ali podoben način izsiljeval še druge mladoletne osebe, zato morebitne oškodovance pozivajo, naj dejanja nemudoma prijavijo na interventno številko policije 113 ali najbližji policijski postaji oziroma na anonimni telefon policije 080 1200, še poroča STA.