Umor na Pržanu: Večkrat jo je ustrelil in se predal

Storilca, ki je na vrtu lokala Lounge klub Pržan pred gosti ustrelil Petro Kramberger, je obvladal eden od očividcev.

Objavljeno
18. april 2017 16.32
Jure Predanič
Jure Predanič
Ljubljana – Kriminalisti so danes še opravljali ogled kraja kaznivega dejanja v lokalu Lounge klub Pržan na Cesti Andreja Bitenca v Ljubljani, ki so ga v ponedeljek zaradi noči prekinili. Osumljenca, po naših podatkih gre za Bojana Kajfeža, še niso privedli pred preiskovalnega sodnika.

Čeprav se je takoj po tragediji, v kateri je umrla najemnica lokala, 38-letna Petra Kramberger, začelo govoriti, da naj bi jo ustrelil nekdanji partner, pa je policija po naših podatkih še vedno preiskovala odnos med Krambergerjevo in 49-letnim Bojanom Kajfežem ter predvsem motiv, ki je domnevnega morilca gnal v to, da je Krambergerjevi vzel življenje. Policisti so prav tako opravljali razgovore z očividci, opravili pa so tudi sodno obdukcijo pokojne in forenzične preiskave.

Sama dejstva po naših podatkih preiskovalcem ne bo pretežko razvozlati, saj se je umor zgodil pred očmi gostov. Po naših podatkih je Kajfež na vrtu lokala večkrat ustrelil Krambergerjevo, nato pa ga je obvladal eden od očividcev, ki mu je tudi odvzel orožje. Kajfež se sicer ni upiral. Policiste so tako ob 16.30 obvestili o streljanju v gostinskem lokalu »na območju Šiške«. Kot je prve informacije sporočila Maja Adlešič z ljubljanske policijske uprave, je ena oseba umrla nasilne smrti, policisti pa so na kraju odvzeli prostost eni osebi. Več podatkov pa zaradi interesa preiskave niso želeli sporočiti oziroma so vsa dejstva še preverjali. »Trenutno ogled kraja kaznivega dejanja še vedno poteka, udeležila pa sta se ga tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec,« je Adlešičeva sporočila v ponedeljek, kasneje pa dopolnila sporočilo s podatkom, da je oškodovanka 38-letna Ljubljančanka, na sprožilec strelnega orožja pa je pritisnil 49-letni moški, prav tako iz Ljubljane.

Kot je še pojasnila Adlešičeva, je bilo zoper 49-letnika odrejeno pridržanje, saj obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve kaznivega dejanja umora na grozovit oziroma zahrbten način (za kar bi mu grozilo do 30 let zapora). Kot nam je še pojasnila, so v ponedeljek zvečer zaradi teme prekinili ogled, nadaljevali pa so ga včeraj zjutraj. Medtem so ljudje pred lokal v spomin na mater dveh majhnih otrok začeli prinašati sveče.