Policija vodi predkazenski postopek glede poslovanja agencije za letalstvo

Žiga B. Kotnik naj bi izredno odpustil dve zaposleni, ker sta novinarje opozarjali na čezmerno zapravljanje v agenciji.

Objavljeno
30. april 2012 15.34
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Ljubljana - Ljubljanski kriminalisti vodijo predkazenski postopek v zvezi z odpuščanjem na javni agenciji za civilno letalstvo (CAA). Kot danes poroča časnik Finance, naj bi direktor agencije Žiga B. Kotnik izredno odpustil dve zaposleni, ker naj bi novinarje opozarjali na čezmerno zapravljanje v agenciji. Na agenciji te navedbe zanikajo.

Po poročanju Financ sta brez dela ostali vodja registra zrakoplovov Breda Marinšek ter nekdanja vodja letalske inšpekcije Dunja Lujić Ferjančič. Omenjeni sta zato agencijo prijavili na policijo in komisijo za preprečevanje korupcije. Tudi sicer naj bi bilo po navedbah časnika na agenciji veliko šikaniranja in čezmernega zapravljanja.

Na Policijski upravi Ljubljana so za STA potrdili, da je v teku predkazenski postopek v delu poslovanja agencije. »Zaradi tajnosti« postopka pa več informacij niso posredovali.

Po navedbah agencije »drži, da sta bili omenjenima uslužbenkama odpovedani pogodbi o zaposlitvi, razlog, ki ga navaja časnik Finance, pa je napačen«. »Zaradi interesa preiskave vam več informacij v zvezi z vašimi vprašanji trenutno ne moremo posredovati,« so na agenciji še pojasnili v odzivu za STA.

O omenjenem predkazenskem postopku na agenciji niso obveščeni. Poudarili so, da direktor vodi agencijo skladno z zakonodajo, agencija pa posluje skladno s finančnim načrtom, ki ga je potrdila vlada. »Glede negospodarnega ravnanja s sredstvi agencije odgovarjamo, da v agenciji ravnamo zelo gospodarno s sredstvi, kar kaže tudi bilančni izzid za leto 2011, saj smo ena redkih javnih institucij, ki je poslovala pozitivno,« so pojasnili.

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor bodo zadevo komentirali najhitreje v četrtek.