Policija za ropa na Obali ovadila dvojico iz Kopra

Koprski policisti so uspešno preiskali ropa, ki sta se julija oziroma avgusta zgodila v Kopru.

Objavljeno
13. september 2012 14.52
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Koper - Za avgustovski rop poslovnega prostora na koprski tržnici so kazensko ovadili 21-letnega Koprčana, za julijski rop v enem od koprskih hotelov pa so ovadili 36-letnega domačina, ki je osumljen tudi več tatvin.

Mlajši izmed dvojice naj bi stal za ropom zaposlene v enem od poslovnih prostorov koprske tržnice, ki se je zgodil 7. avgusta. Zamaskiran moški je vstopil z nožem v roki in od zaposlene zahteval denar. Ta mu je denar izročila, ropar pa je takoj po tem zbežal.

Policisti so ropa osumili takrat še 21-letnega Koprčana, ki so ga že večkrat obravnavali v zvezi s kaznivimi dejanji, predvsem s področja premoženjske kriminalitete. Koprčana so pridržali in pri njem opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov, vendar predmetov, ki so bili pridobljeni ali uporabljeni pri ropu, niso našli. Po zaslišanju so ga izpustili, zoper njega pa podali kazensko ovadbo na koprsko okrožno državno tožilstvo.

Že 20. julija pa je zamaskiran moški z nožem v roku prišel v recepcijo hotela in od receptorke zahteval denar. Kljub prestrašenosti mu denarja ni mogla izročiti, saj ga ni imela, ropar pa je zato najprej začel sam iskati denar, nato pa vzel receptorkino torbico in zbežal.

Policisti so dejanja osumili 36-letnega Koprčana, ki naj bi bil tudi za avgustovskimi tatvinami v Kopru. V dveh ločenih primerih je neznanec za hrbtom pristopil do žensk, ki sta sedeli na klopi, jima iztrgal torbici in s kraja pobegnil na kolesu. V enem primeru je tat na eni od koprskih plaž izkoristil odsotnost kopalca in mu ukradel nahrbtnik.

Policisti med hišno preiskavo pri 36-letniku sicer niso našli predmetov, ki bi bili pridobljeni ali uporabljeni pri kaznivem dejanju. Domačina so zaslišali, ga izpustili na prostost in zoper njega podali več kazenskih ovadb na koprsko okrožno državno tožilstvo.