Policijski pes ogrizel pobeglega kolesarja

V okolici Beltincev sta policista spustila nad pobeglega kolesarja policijskega psa, s katerega se je snel nagobčnik. Zaradi hudih telesnih poškodb so pobeglega morali odpeljati v soboško bolnišnico.

Objavljeno
02. april 2007 20.33
Murska sobota - Davi ob 4. uri zjutraj sta policista s soboške policijske uprave hotela zaustaviti kolesarja, ki je peljal po kolesarski stezi med Rakičanom in Beltinci.

Policijskemu psu se je snel nagobčnik

Kolesar znakov policistov ni upošteval, odvrgel je svoje kolo in stekel med polja. Policista sta kolesarja večkrat pozvala, naj se ustavi in ga opozorila, da bosta v nasprotnem primeru zoper njega uporabila prisilna sredstva. Ker ukazov ni upošteval, sta za njegovo izsleditev in prijetje policista uporabila službenega psa z nagobčnikom brez vrvice.

Med prerivanjem s pobeglim kolesarjem se je psu snel nagobčnik, nato je pes do prihoda policistov večkrat ugriznil pobeglega. Zaradi telesnih poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan v soboško bolnišnico.

Direktor Policijske uprave Morske Sobote je za razjasnitev okoliščin dogodka imenoval komisijo, ki bo raziskala, če je bila uporaba službenega psa zakonita in strokovna. O ugotovitvah komisije bo soboška policijska uprava obvestila javnost.