Policijski pes skočil na osnovnošolko

Ob prikazu delovanje in opreme policije ter dela s službenim psom, je pes, namesto da bi skočil za palico, skočil med otroke in pri tem eno izmed deklic brez večjih posledic zgrabil za lase.

Objavljeno
09. oktober 2009 12.23
Da. O./STA
Da. O./STA
Krško - Otrokom krške osnovne šole so policisti Policijske uprave (PU) Krško v sredo prikazali delovanje in opremo policije ter delo s službenim psom. Pri prikazu poslušnosti je pes, namesto da bi skočil za palico, skočil med otroke in pri tem eno izmed deklic brez večjih posledic zgrabil za lase, je pojasnil predstavnik PU Krško Robert Perc.

 

Po njegovih besedah se je ob tem deklica opotekla, pri padcu pa se je nekoliko opraskala. Policisti so o dogodku nemudoma obvestili njene starše, jim pojasnili zadevo in se z njimi pogovorili, psa, dve letnega belgijskega ovčarja, pa je po standardnem postopku preiskal veterinar in zanj odredil 10-dnevno karanteno.


Kot ocenjuje Perc, je moralo psa nekaj zmotiti, njegov odziv pa je prisotne in sodelujoče policiste pretresel. Dogodek je opozorilo za policiste, ki bodo morali biti pri prikazu vaj s psi, ki so pri otrocih zelo priljubljene, še bolj pozorni, je poudaril.