Policist razgretega voznika komaj obvladal

Voznik se je z vso silo upiral aretaciji in je s komolcem udaril policista ter se poskušal izmuzniti iz prijema.

Objavljeno
06. september 2014 19.29
ankele policija
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Maribor - V petek nekaj pred 10. uro dopoldne je prometnik na motorju v Mariboru hotel ustaviti voznika osebnega avta kia pride, a se je ta na njegove ukaze požvižgal. Ko je vendarle zaustavil, mu je zavrela kri, grožnje pa so se hitro sprevrgle še v fizično silo.

Policist na motorju je na 55-letnega voznika naletel na Cesti proletarskih brigad in ga, da bi izvedel ustrezno kontrolo, začel zaustavljati z modrimi lučmi in zvočnimi signali. Sprva se voznik na policistove ukaze ni oziral in je peljal naprej, ko pa je zavil desno na Jadransko cesto, je vozilo vendarle parkiral. Voznik je izstopil iz avta in iz notranjosti vzel dve registrski tablici.

Kot ob vsakem nadzoru prometa je policist od voznika najprej zahteval vozniško in prometno dovoljenje, a je namesto tega dobil grožnje, voznik pa je sklenil, da bo odkorakal stran. Ker je policist vztrajal pri izvedbi postopka, ga je voznik začel odrivati. Razgretež se ni umiril, niti ko ga je mož postave seznanil, da bo uporabil prisilna sredstva, če se ne začne primerno vesti. Napeta situacija se ni polegla, nasprotno, ko je policist zoper voznika uporabil silo in ga poskušal vkleniti, je bil deležen udarcev.

Voznik se je z vso silo upiral aretaciji in je s komolcem desne roke udaril policista ter se poskušal izmuzniti iz strokovnega prijema. Policist je na pomoč poklical celo mimoidočega občana, a ko se je ta približeval, se je voznik že toliko umiril, da ga je lahko sam obvladal in ga pridržal do prihoda druge patrulje, ki ga je vklenila. Odpeljali so ga na policijsko postajo, kjer je neprimerno vedenje in grožnje nadaljeval.

V postopku, v katerega so se poleg policistov vmešali še kriminalisti, so ugotovili, da je osumljenec vozil neregistrirano vozilo, ki je bilo označeno z ukradenima registrskima tablicama, za nameček pa sploh nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi omenjenih grehov si je za začetek prislužil denarno kazen, zasegli so mu osebni avtomobil, srečal pa se bo še s pristojnim sodnikom.

Nekaznovano ne bo ostalo niti njegovo neupoštevanje navodil in nasilno vedenje do uradne osebe. Zaradi utemeljenega suma poskusa storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja ga bodo kazensko ovadili, ovadba pa ga čaka še zaradi tatvine registrskih tablic.

Policist se je v spopadu laže poškodoval in je zdaj na bolniškem staležu, so še sporočili z mariborske policijske uprave. Ob pomoči medijev pa se je na policiji oglasil tudi občan, ki ga je policist pozval, naj mu pomaga, saj je po dogodku odšel.