Policist ubil najstnika, Neapelj protestira

Protesti proti policiji so izbruhnili po smrti 17-letnika, ki ga je včeraj pokončal strel policista.

Objavljeno
06. september 2014 19.57
*reu* CRIME NAPLES
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Neapelj - V Neaplju se je na protestih proti policiji danes popoldan zbralo več sto ljudi. Protesti proti policiji so izbruhnili po smrti 17-letnika, ki je v petek med policijsko akcijo podlegel zaradi strelov. Protestniki so med današnjimi protesti zahtevali kazen za policista, ki naj bi najstnika ustrelil. 

»Policija bi nas morali varovati in ne ubijati naših otrok,« je dejala mati ubitega najstnika Flora Bifocolo. Po poročanju medijev naj bi eden od policajev streljal nenamerno.

17-letnik je bil v noči na petek s še dvema najstnikoma na motornem kolesu, ko so jih ustavili karabinjerji. Najstniki poziva, naj se ustavijo, niso upoštevali, zato so se policisti podali v lov za njimi.

V križišču je nato voznik motornega kolesa izgubil nadzor nad vozilom in najstniki so padli. Kasneje umrli najstnik se je podal v beg, sledil pa mu je policist. Pri tem naj bi se iz policistovega orožja pomotoma sprožil strel in zadel najstnika. Ta je pozneje v bolnišnici umrl za posledicami strela.

Neapeljski župan Luigi De Magistris je družini ubitega najstnika že izrekel sožalje. »Tale dramatični smrtonosni dogodek je globoka rana za naše mesto in naše ustanove,« je poudaril. Proti karabinjerju, ki naj bi streljal na najstnika, so že sprožili preiskavo zaradi oboja iz malomarnosti.