Policisti izsledili tatu iz Raven na Koroškem

Koroški policisti so izsledili 23-letnega domačina Raven na Koroškem, pri katerem so po zbiranju obvestil našli predmete, ki so bili januarja ukradeni iz treh stanovanjskih hiš na območju Raven.

Objavljeno
09. februar 2011 11.51
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Slovenj Gradec - Zoper osumljenca so podali kazensko ovadbo, prav tako so zaradi prikrivanja ovadili še dve osebi, ki naj bi jima 23-letnik prodal del ukradenih predmetov. Osumljeni 23-letnik je januarja v hiše vlamljal tako, da je pred vstopom v hišo najprej pozvonil na hišni zvonec in se tako prepričal, da v hiši ni bilo nikogar, nato pa nasilno vstopil v hišo, piše STA.

Ukradel je več vrst nakita, denarja in drugih predmetov v skupni vrednosti okoli 1300 evrov. Policisti so ukradene predmete vrnili lastnikom, 23-letnika pa ovadili zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj velikih vlomnih tatvin.

Policija ponovno opozarja državljane na osnovne samozaščitne ukrepe pred odhodom od doma, s čimer zmanjšajo možnost, da postanejo žrtev tatvin in vlomov. Priporočajo kombinacijo mehanskega in tehničnega varovanja objektov, ljudem pa svetujejo, naj o svojem odhodu obvestijo osebo, ki ji zaupajo in ki lahko z različnimi aktivnostmi ustvari vtis, da prostori niso brez nadzora.