Policisti na območju Ormoža zasegli večjo količino orožja

Ormožki policisti so skupaj z mariborskimi kriminalisti in bombnimi specialisti zasegli več kosov orožja, ki so ga med hišnimi preiskavami našli pri 51-letniku iz okolice Ormoža, ki bo ovaden še zaradi nasilja v družini in neupravičene proizvodnje prepovedane droge.

Objavljeno
15. februar 2011 19.35
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Ormož - Omenjenemu 51-letniku so policisti prišli na sled sredi januarja, ko so dobili prijavo, da je moški nasilen do članov svoje družine. Nekaj dni pozneje so začeli s hišnimi preiskavami, ki so trajale štiri dni, pomagali pa so jim še mariborski kriminalisti in bombni specialisti specialne enote policije. Zadnjo preiskavo so opravili 10. februarja. Napotili so se na več naslovov, ki jih je uporabljal 51-letnik in tam našli sedem pušk, 18 ročnih bomb, več kot 600 nabojev različnih kalibrov, dušilec zvoka, dva nabojnika, poleg tega pa še 300 gramov prepovedane droge konoplje.

Vse omenjeno so policisti zasegli, moškega pa pridržali. Zaradi suma storitve več kaznivih dejanj, med drugim nasilja v družini, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so policisti zoper 51-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.