Policisti petkovega umora v Mariboru sumijo žensko srednjih let

Osumljenka je domnevno starejšo žensko večkrat zabodla. Po neuradnih podatkih je hči umorila mater.

Objavljeno
30. april 2017 18.12
De. P., STA
De. P., STA
Maribor - Policisti petkovega umora starejše ženske v Mariboru utemeljeno sumijo žensko srednjih let, je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Maribor Robert Munda. Kot je pojasnil, se je osumljenka v dopoldanskem času domnevno sprla s starejšo žensko, nato pa jo z ostrim predmetom večkrat zabodla, so sporočili s PU Maribor.

Mariborske policiste so o tragediji v zasebnem stanovanju v Mariboru obvestili v petek popoldne. Na kraju zločina so našli žensko srednjih let in jo osumili umora, za katerega ji grozi najmanj 15 let zaporne kazni, je v izjavi za medije povedal Munda.

Kraj kaznivega dejanja si je ogledala dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru. Kriminalisti so medtem z zbiranjem obvestil ugotovili, da je mlajša ženska večkrat zabodla starejšo, ta pa je zaradi poškodb izkrvavela in na kraju poškodbam podlegla.

Osumljenko so pridržali in jo danes privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru, ki je zoper osumljenko odredil pripor, so za STA pojasnili na PU Maribor.

Po neuradnih informacijah, ki so jih objavili nekateri mediji, je hči z nožem umorila svojo 75-letno mater.