Policisti prebežnike ustavili s stingerjem

Ilirskobistriški policisti so prisilno ustavili avtomobil s štirimi ilegalnimi prebežniki.

Objavljeno
20. december 2006 17.30
Policisti PU Murska Sobota so postajo v celoti preiskali
Kozina, 20. decembra (STA) - Na Policijski upravi (PU) Koper so bili v torek nekaj po 20. uri obveščeni, da ilirskobistriškim policistom proti Kozini beži modri golf s hrvaško registracijo. Voznik kljub večkratnemu ustavljanju policistov ni ustavil, zato je bilo policijskim patruljam v Hrpeljah odrejeno, da uporabijo sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, imenovano stinger. Kljub predrtim pnevmatikam na vozilu je voznik z nezmanjšano hitrostjo odpeljal naprej proti Kozini, kjer je trčil v terensko vozilo, ki ga je pred tem policijska patrulja zaradi varnosti ustavila. Po trčenju je 25-letni hrvaški voznik zbežal iz vozila, kjer so bili še trije ilegalni prebežniki.

Tujcem je bila izrečena globa zaradi ilegalnega vstopa v državo, vozniku pa še plačilni nalog zaradi kršitve cestno prometnih predpisov. Po zaključenem postopku so bili predani hrvaškim varnostnim organom.

Tujcem je bila izrečena globa zaradi ilegalnega vstopa v državo, vozniku pa še plačilni nalog zaradi kršitve cestno prometnih predpisov. Po zaključenem postopku so bili predani hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili s PU Koper.