Prijeli osumljenca umora 67-letnega gostilničarja

Petinštiridesetletniku očitajo, da je vlomil v hišo in gostilničarja v spalnici ustrelil, nato pa ga skril v shrambi.

Objavljeno
15. oktober 2014 09.54
Posodobljeno
15. oktober 2014 12.45
acr CESTA
J. S., kronika, STA
J. S., kronika, STA
Novo mesto, Krško − Policisti Policijske uprave Novo mesto so na območju Krškega pred tednom dni aretirali 45-letnega domačina, ki ga sumijo, da je 11. julija iz koristoljubja umoril in oropal 67-letnega moškega iz Dolenje vasi pri Krškem, medtem ko je ta spal. Umorjeni naj bi bil gostilničar in lastnik Pivnice Zvezda Vlado Pintarič, poroča STA.

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je na današnji novinarski konferenci povedal, da je po prijetju osumljenca preiskovalni sodnik zanj odredil pripor, za navedeno kaznivo dejanje pa mu grozi najmanj 15-letna zapora.

Med hišno preiskavo so pri osumljencu odkrili več streliva, eksplozivnih snovi in pištolo. Zaradi tega so ga ovadili še za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, za kar mu grozi še dodatna zaporna kazen do pet let.

Osumljenca so policisti doslej obravnavali predvsem zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, kot so vlomi, tatvine, velike tatvine, goljufije in prikrivanje, sodišče pa ga je enkrat pravnomočno obsodilo na pogojno kazen, je dodal Božičnik.

Po Božičnikovih besedah se je osumljenec na umor in rop neznane vsote denarja pripravil. Umorjenčevo truplo pa so po prijavi svojcev, da ga pogrešajo, našli v shrambi pivnice. Umorjen je bil s strelom v glavo, pri forenzičnem ogledu kraja dejanja in zbiranju obvestil pa so ugotovili, da je osumljenec v stanovanjsko hišo vstopil na nedovoljen način.

V spalnici je ustrelil spečega gostilničarja, njegovo truplo zavil v rjuho in ga odnesel v shrambo. V spalnici in drugje po hiši je kasneje poskušal prikriti vse sledi svojega dejanja in pobral tulec izstreljenega naboja. Kot sklepa policija, je tudi poskušal pridobiti čas in ustvariti premišljen vtis, da je v hiši vse v redu ter da tam ni bilo storjeno kaznivo dejanje.

Za seboj je tudi zaklenil vsa vrata, policisti pa sumijo, da je iz hiše odtujil neugotovljeno oziroma glede na dnevni izkupiček večjo vsoto denarja, je še povedal Božičnik.