Policisti so poostreno nadzirali uporabo varnostnih pasov

Po vsej Evropi je med 7. in 13. marcem potekal poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov v prometu. Tako so tudi slovenski policisti intenzivneje preverjali, ali so vozniki in potniki med vožnjo uporabljali varnostne pasove in ali so vozniki pri prevozih otrok uporabljali ustrezne zadrževalne sisteme.

Objavljeno
13. marec 2011 13.35
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Novo mesto - Nadzor so policisti opravljali na avtocestah, hitrih, regionalnih in lokalnih cestah ter na mestnih ulicah. Nadzor je zajemal vse vrste vozil, še posebne pozornosti pa so bili deležni tisti, ki so prevažali otroke. Poleg tega pa so policisti ugotavljali tudi druge prekrške.

Namen usklajenega nadzora je zmanjšanje števila mrtvih oziroma poškodovanih oseb v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnih pasov. Poleg tega policisti s takšnimi akcijami poskušajo vplivati na zavedanje, da lahko uporaba varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pomembno prispeva k varnosti, ne samo med nesrečami, temveč tudi ob naglih zaviranjih, piše STA.

Na območju policijske uprave Novo mesto so policisti poostren nadzor izvajali v četrtek, 10. marca, in opravili kontrolo 159 udeležencev v prometu. Med 101 kršitvijo cestno prometnih predpisov so ugotovili 66 kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu. Tovrsten prekršek se kaznuje z globo 120 evrov.