Policisti nad kriminalno združbo zaradi trgovine z ljudmi

V Ukrajini novačili dekleta in jih zaposlovali v slovenskih nočnih lokalih. Dekleta izkoriščali za prostitucijo.

Objavljeno
17. december 2015 12.25
Š. P., STA
Š. P., STA

Kranj, Nova Gorica, Koper − Kriminalisti in policisti so ponoči na območju Policijskih uprav Nova Gorica, Koper in Kranj zaključili akcijo, v kateri so identificirali kriminalno združbo, ki je v Ukrajini novačila dekleta in jih zaposlovala v slovenskih nočnih lokalih. Dekleta so izkoriščali za prostitucijo. Trenutno sta pridržani dve osumljeni osebi, so sporočili s policije.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na Generalni policijski upravi, so v preiskavi ugotovili, da je bilo oškodovanih deset državljank Ukrajine, državljanka Dominikanske republike in državljanka Italije. Pri tem so člani kriminalne združbe skupaj izvršili 17 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi.

V okviru zaključne akcije kriminalisti na območjih koprske, novogoriške in kranjske policijske uprave opravljajo 15 hišnih preiskav, pri katerih sodeluje okoli 120 kriminalistov in policistov s Policijskih uprav Koper, Nova Gorica, Kranj, Murska Sobota, Maribor, Celje in Ljubljana.

Pri zaključnih aktivnostih sodelujejo še inšpektor za delo, tržni inšpektor ter delavci sektorja za nadzor finančne uprave iz Nove Gorice.

Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo, so še sporočili s policije.