Policistima grozil, da ju bo ustrelil

Pijani voznik v Slovenski Bistrici grozil policistoma, da ju bo ustrelil. Zaradi groženj mu grozi od enega do petih let zapora.

Objavljeno
29. september 2014 13.33
Policisti umirjali promet
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Maribor - Mariborska prometna policista sta včeraj nekaj minut po pol dvanajsti uri ponoči v Slovenski Bistrici zaustavila 39-letnega voznika iz okolice Slovenske Bistrice. Ker je kazala znake vinjenosti, sta mu ponudila preizkus alkoholiziranosti, ki je potrdil njuna suma. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel voznik v organizmu kar 1,03 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, zato sta mu policista prepovedala nadaljnjo vožnjo.

Kljub prepovedi, pa voznik tega ni upošteval, temveč je želel vožnjo nadaljevati. Ob tem je začel policistoma groziti. »Pred zaključkom postopka je pričel voznik policistoma resno groziti, med drugim tudi, da si ju bo zapomnil in ju ustrelil. Zaradi vsega navedenega in ker je želel z vožnjo nadaljevati, sta ga policista pridržala,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Kot so še sporočili, bo moški pristojnemu sodniku moral pojasniti, zakaj je alkoholiziran vozil v cestnem prometu, medtem ko ga bodo kriminalisti ovadili zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po četrtem odstavku 299. člena kazenskega zakonika, po katerem je zagrožena
zaporna kazen od enega do petih let.