Pomočnik komandirja celjske policijske postaje v disciplinskem postopku

Zoper Dejana Tratnika so sprožili disciplinski postopek, ker naj bi skušal vplivati na podrejene policiste.

Objavljeno
05. oktober 2012 17.18
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Celje - Ker naj bi skušal pomočnik komandirja Policijske postaje Celje Dejan Tratnik vplivati na podrejene policiste, so zoper njega sprožili disciplinski postopek.

Kot so za STA potrdili na celjski policijski upravi, je bil postopek sprožen zaradi suma storitve kaznivega dejanja sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje.

Celjski policisti so 19. decembra lani v Arclinu ustavili voznika osebnega vozila in mu med drugim odredili preizkus z alkotestom. »Glede na ugotovljeno stopnjo alkoholiziranosti in drugo ugotovljeno kršitev cestno prometnih predpisov so policisti občanu izdali plačilni nalog, s katerim so mu izrekli plačilo globe v višini 940 evrov in 16 kazenskih točk,« so pojasnili na celjski policijski upravi.

Po poročanju današnje izdaje časnika Dnevnik naj bi vozniku poskušal pomagati pomočnik komandirja Policijske postaje Celje Dejan Tratnik. Pri policistih iz patrulje naj bi posredoval, da moškega ne bi kaznovala. Policista sta se nad njegovim ravnanjem pritožila, zato se je Tratnik znašel v disciplinskem postopku.

V zgodbo je vpleten tudi v. d. generalnega direktorja policije Karol Turk. »Edina povezava Karola Turka z omenjenim primerom je ta, da je prišel po končanem postopku na kraj dogodka in občana, ki je njegov sorodnik in je bil pod vplivom alkohola, varno odpeljal domov. V nobenem primeru pa ni skušal na kakršenkoli način vplivati na postopek,« so za STA pojasnili na policiji.

Turk je bil takrat direktor Policijske uprave Celje in je zoper Tratnika sprožil disciplinski postopek. Tudi Tratnik naj bi bil namreč prijatelj ustavljenega občana, tisto noč, ko so ga ustavili, pa je bil po naključju dežuren.