Ponoči 16 prometnih nesreč

Policisti so v noči na torek obravnavali 16 prometnih nesreč, v katerih so se štirje udeleženci lažje poškodovali. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 25 kršitev javnega reda in miru ter 29 kaznivih dejanj.

Objavljeno
01. marec 2011 07.53
Ti. K., delo.si
Ti. K., delo.si
Ljubljana - Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 12-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, nihče ni bil pridržan, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 15 voznikov, piše STA. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, pet vlomov, tri poškodovanja tuje stvari, dva ropa, ena povzročitev lahke telesne poškodbe, eno ponarejanje listin, ena zatajitev in eno nasilje v družini.

Razmere na cestah ob 7. uri

Po podatkih prometno-informacijskega centra je na glavni cesti od Črnuč proti Trzinu zaradi prometne nesreče oviran promet. V Vipavski dolini velja zaradi burje prepoved za kamp-prikolice, za vsa vozila s ponjavami in hladilnike, in sicer na hitri cesti med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos ter regionalni cesti Ajdovščina - Podnanos.

Promet je nekoliko zgoščen na štajerski avtocesti od Domžal proti Zadobrovi ter na cestah od Medvod in Škofljice proti Ljubljani, oviran pa bo na regionalni cesti Škofije - Lazaret, med 15. in 3. uro zjutraj bodo tam občasne do 10 minutne popolne zapore zaradi snemanja. Zaradi vzdrževalnih del bo na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke predvidoma do 3. marca med 8. in 17. uro promet urejen izmenično enosmerno zaradi vzdrževalnih del. Predvidena čakalna doba pred predorom bo do 30 minut.

Dela bodo potekala še na cesti Preval - Grgar - Čepovan pri Bregu, kjer je popolna zapora zaradi gradnje vodovoda, obvoz je urejen; na cesti Ajdovščina - Predmeja je popolna zapora zaradi plazu, obvoz je urejen po interventni cesti mimo plazu Stogovci;
in na glavni cesti Dravograd - Maribor pri Muti, kjer je polovična zapora zaradi izgradnje kolesarske steze, predvidoma do 30. 4. 2011.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.