Popovič ovadil Zidar Klemenčičevo zaradi napeljevanja k zlorabi uradnega položaja

Koprski župan trdi, da mu je bila v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala konec težav z organi pregona.

Objavljeno
09. oktober 2013 23.27
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Koprski župan Boris Popovič je ovadil odvetnico Nino Zidar Klemenčič zaradi napeljevanja k zlorabi uradnega položaja, poroča POP TV.

Popovič trdi, da mu je bila v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona. Zidar Klemenčičeva Popovičeve očitke označuje za čiste laži in že napoveduje ovadbo.

Kot je v obrazložitvi, ki jo povzema omenjena televizija, zapisal Popovič, naj bi Zidar Klemenčičeva skupaj z Igorjem Jurijem Pogačarjem iz podjetja RAM Invest januarja 2010 prišla k njemu na pogovor o možnem sodelovanju med Mestno občino Koper (MOK) in Odvetniško pisarno Zidar Klemenčič. »Že takrat mi je povedala, da lahko s svojimi zvezami marsikaj uredi, kar mi je potrdil tudi on,« trdi Popovič.

Da bi ga prepričala o podpisu pogodbe, naj bi mu tudi obljubila, da ne bo imel težav s »policistko«.  Popovič trdi, da naj bi ta namig letel na takratno ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal.

Popovič naj bi nato direktorici občinske uprave Sabini Mozetič izrazil strah pred odklonitvijo podpisa pogodbe o zastopanju. 

Pogačar  pa naj bi mu nato prinesel osnutek pogodbe, v kateri naj bi pisalo, da bo mesečni pavšal zastopanja 15.000 evrov brez DDV.  Mozetičeva naj bi mu nato podpis pogodbe odsvetovala, pogodbe pa nikoli ni podpisal.

Zidar Klemenčičeva je medtem za 24ur.com povedala, da je nad obtožbami šokirana, saj gre za čiste laži. Kot je pojasnila, je njena odvetniška pisarna z MOK sodelovala le v dveh primerih. »Z nami v stik so prvi stopili oni, v zvezi s tem smo bili v stikih z Mozetičevo. Po izvedbi teh storitev z njimi nismo nikoli več sodelovali,« je še dodala odvetnica, ki zoper Popoviča napoveduje kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe.