Popovič vztraja pri svojih trditvah o Zidar Klemnčičevi

Popovič je Zidar Klemenčičevo ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja, ona njega zaradi krive ovadbe.

Objavljeno
11. oktober 2013 14.08
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Koper - Koprski župan Boris Popovič, ki je odvetnico Nino Zidar Klemenčič ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja, ta pa ga je nato ovadila zaradi krive ovadbe, vztraja pri svojih trditvah. Glede na to, da župan govori resnico, se bo celotna zgodba razvijala na ustreznih instancah, kjer bo predstavil svoje argumente, so pojasnili na občini.

Popovič je že v svojih četrtkovih izjavah dejal, da je povsem jasno, da vztraja pri svojih trditvah, saj naznanitev kaznivega dejanja nikakor ne more biti igrica in je ta korak temeljito premislil, so za STA navedli na Mestni občini Koper.

»Glede na to, da župan Boris Popovič govori resnico in vso resnico, se bo celotna zgodba razvijala na ustreznih instancah, kjer bo predstavil svoje argumente. Celovita utemeljitev je predana tožilstvu, ki mora sedaj po uradni dolžnosti voditi ustrezne postopke,« so poudarili.

Ob tem dodajajo, da ima Popovič »povsem čisto vest glede čisto vseh postopkov na čisto vseh organih inšpekcije in represije, ki ga preganjajo vse od njegove zmage leta 2002« ter da bo v vseh postopkih vedno predstavil vse, kar bodo od njega terjali.

Popovič, kot navajajo na občini, ob tem ponovno poudarja, da je Zidar Klemenčičeva na občino prišla na svojo iniciativo prek posrednika Igorja Jurija Pogačarja in da je zato njena izjava, da jo je k sodelovanju povabila občina, »navadna laž«.

Na spletnem portalu ekoper.si je Popovič sicer zapisal, da je pred ovadbo dobro premislil in da ima oprijemljive dokaze za svoje trditve, obenem pa obžaluje, da Zidar Klemenčičeve iz strahu ni ovadil že prej.

Popovič je odvetnico Nino Zidar Klemenčič nedavno ovadil zaradi suma napeljevanja k zlorabi uradnega položaja, saj naj bi mu v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona.

Zidar Klemenčičeva pa je v četrtek zoper Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Poleg tega je zoper Popoviča in njegovega svetovalca Sebastjana Jeretiča vložila tožbi, s katerima zahteva »preklice neresničnih in žaljivih izjav in javno opravičilo«.

V Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ki jo vodi Goran Klemenčič, sicer soprog omenjene odvetnice, in kjer so zaradi utemeljenega suma kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije uvedli postopek nadzora nad premoženjskim stanjem koprskega župana, pa so pojasnili, da so preiskavo uvedli že pred meseci. Zanikali so vzročno-posledično zvezo med postopkom KPK ter ovadbo odvetnice Nine Zidar Klemenčič, ki da jo je s svojo izjavo vzpostavil Jeretič.

Jeretič je po tem, ko je Popovič vložil ovadbo zoper odvetnico Zidar Klemenčičevo, na tviterju namreč zapisal, da je bila ovadba vložena, ker je županu »počil film, ker ga je njen mož začel preganjati, kljub temu da je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist«.