Poškodovani na smučiščih

Z več domačih smučišč so ob koncu tedna morali smučarje reševati s helikopterji in reševalnimi vozili.

Objavljeno
11. februar 2018 08.38
Rogla
Brane Piano
Brane Piano
Slovenj Gradec, Celje, Kranj, Maribor - V soboto in nedeljo so imeli reševalci veliko dela tudi na slovenskih smučiščih. V soboto sta oblačno in megleno vreme ter zaradi tega poslabšana vidljivost slabo vplivali na varnost na smučiščih, v nedeljo pa je lepše vreme na smučišča privabilo več smučarjev tudi iz sosednjih Madžarske in Hrvaške.

Danes nekaj pred poldnevom so v Srednji vasi pri Bohinju morali posredovati gorski reševalci postaje GRS Bohinj, ker se je na tekaški progi poškodovala tekačica na smučeh. Imobilizirali so ji poškodovano roko, potem pa so jo z vozilom GRS odpeljali v Zdravstveni dom Bohinj.

V bližini pa si je popoldan na Voglu smučarka poškodovala koleno. Pomoč so ji nudili reševalci na smučišču.

S smučišča na Treh kraljih v občini Slovenska Bistrica je popoldan posadka letalske policijske enote poškodovano osebo s helikopterjem prepeljala v v Univerzitetni klinični center Maribor.

Že v soboto ob osmih zvečer pa so reševalce poklicali na smučišče Ribnica na Pohorju, kjer si je smučarka poškodovala koleno. Dežurni reševalec na smučišču ji je nudili prvo pomoč, potem pa so ji pomagali reševalci nujne medicinske pomoči z Raven na Koroškem. Poškodovano smučarko so oskrbeli, nato pa so jo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Okoli enih popoldan pa sta v soboto na smučiščih Rogle trčila smučarja. Prvo pomoč so jima nudili dežurni reševalci in zdravnik na smučišču, potem pa so ju na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Slovenskih Konjic in ju nato prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Dopoldan v soboto pa se je nek smučar poškodoval tudi na smučišču Cerkno. V Univerzitetni klinični center Ljubljana sta ga s helikopterjem prepeljali posadka helikopterja Slovenske vojske in dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika.