Sarajevo: ponesrečenemu slovenskemu padalcu amputirali obe nogi

Hudo poškodovanega 28-letnika bi morali popoldan prepeljati v UKC Ljubljana, a se je njegovo stanje nenadoma poslabšalo.

Objavljeno
31. oktober 2011 10.00
Posodobljeno
31. oktober 2011 10.00
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Sarajevo - Po zadnjih večernih informacijah iz sarajevske bolnišnice so morali nesrečnemu slovenskemu padalcu, ki je pristal sredi minskega polja na Jahorini, pri drugi operaciji amputirati obe nogi; eno pod, drugo pa nad kolenom.

Po nedeljski nesreči, ko so štirje slovenski padalci pristali sredi minskega polja na Jahorini, je mina hudo poškodovala 28-letnika, ki so ga prepeljali v sarajevsko bolnišnico.

Kot je poročal spletni portal depo.ba, je bil padalec v kritičnem stanju, a izven življenjske nevarnosti, potem ko so opravili prvi operativni poseg. »Moškega smo že operirali. Zdravniki so se trudili, da bi mu rešili obe nogi,« je za omenjeni portal povedala Bilijana Jandrić iz Kliničnega centra Koševo in dodala, da so padalca k njim pripeljali s hudimi poškodbami mišic, kosti in žil. Ker je izgubil veliko krvi, je bil 28-letnik tudi v šoku, poleg nog pa ima poškodovano tudi roko in trebušno votlino.

Po operaciji so ga premestili na oddelek intenzivne nege na kliniki za ortopedijo in travmatologijo. Njegovo zdravstveno stanje je bilo stabilno, a resno. Popoldan bi morali ponesrečenca s helikopterjem prepeljati v ljubljanski klinični center, vendar so sarajevski zdravniki ugotovili, da je potrebna še ena operacija, potem ko se je njegovo stanje poslabšalo.