Poskus umora na Senovem

Policisti PU Krško so v stanovanjskem bloku na Senovem našli 29-letnika, ki je huje poškodovan ležal na tleh. Poleg njega so zalotili 46-letnika, ki je imel pri sebi nož. Slednjega so pridržali.

Objavljeno
27. oktober 2009 13.27
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Senovo - Policijsko upravo (PU) Krško so v ponedeljek nekaj pred 15. uro obvestili, da v stanovanjskem bloku na Senovem v krvi leži poškodovan moški, poleg njega pa naj bi bil moški, s katerim naj bi se sprla. Policisti so na kraju ob 29-letniku, ki je huje poškodovan ležal na tleh, zalotili 46-letnika iz okolice Krškega, pri katerem so našli nož.

Po sporočilu PU Krško je poškodovani 29-letnik zaradi vbodnih ran izgubil veliko krvi. Reševalci so ga odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer so ugotovili, da je bil v hrbet, vrat in prsi 28-krat zaboden, hude telesne poškodbe pa so uspeli tako oskrbeti, da po zadnjih podatkih njegovo življenje od davi ni več v nevarnosti.

 

Policisti so 46-letnika osumili kaznivega dejanja poskusa umora in ga pridržali, preizkus alkohola pa je zanj na kraju dogodka pokazal 0,59 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

 

Ogled kraja je ob prisotnosti okrožnega državnega tožilca in preiskovalne sodnice opravila komisija sektorja kriminalistične policije, za očitano kaznivo dejanje poskusa umora pa je po 116. členu kazenskega zakonika zagrožena zaporna kazen od pet do 15 let.

 

Po prvih ugotovitvah krške policije naj bi prišlo med moškima do prepira in telesnega obračunavanja, vse okoliščine primera pa bodo poskusili pojasniti v nadaljnji preiskavi. Oba vpletena sta bila večkrat ovadena, ravno tako pa sta bila žrtvi kaznivih dejanj z elementi nasilja ter prekrškov s področja javnega reda in miru, so še sporočili s Policijske uprave Krško.