Poskusa ugrabitve ni bilo

Ljubljanski kriminalisti so pri preiskavi suma kaznivega dejanja in okoliščin domnevne ugrabitve, o kateri smo poročali, ugotovili, da ne obstajajo znaki kaznivega dejanja oziroma da se dejanje ni zgodilo.

Objavljeno
16. oktober 2009 13.45
Slovenski mejni policisti so Bolgare, ki naj ne bi izpolnjevali pogojev za vstop na ozemlje EU, napotili nazaj v roke hrvaške mejne policije
Ju. P.
Ju. P.
Ljubljana - Vinko Stojnšek s policijske uprave Ljubljana je sporočil, da so ljubljanski kriminalisti pri preiskavi suma kaznivega dejanja in okoliščin domnevne ugrabitve, o kateri smo poročali, ugotovili, da ne obstajajo znaki kaznivega dejanja oziroma da se dejanje ni zgodilo. Podrobnosti zaradi "upravičenega interesa otrok" ne more razkriti, je pa še dodal, da bodo kriminalisti nadaljevali z zbiranjem obvestil v zvezi z novimi dejstvi, do katerih so prišli skozi preiskavo.

Kot smo poročali že prej, je deklico po neuradnih podatkih mama zjutraj pripeljala in jo odložila pri šoli, sama pa se je napotila v službo v neposredno bližino šole. K deklici naj bi po pripovedovanju njene prijateljice pristopil neznani moški višje rasti z krajšo bradico, ki je imel čez glavo poveznjeno kapuco in jo začel vleči za roke. Učenka se je temu uprla, zaradi česar jo je tudi udaril po obrazu, nato pa se mu je le iztrgala iz primeža in pobegnila v šolo. Tam je vse zaupala prijateljici, s katero sta na pomoč poklicali mamo napadene šestošolke, ta pa je o tem obvestila vodstvo šole. Napadalec naj bi po dogodku sedel v volkswagen polo z ljubljansko registracijo in se odpeljal s kraja dogodka.

»O dogodku smo takoj obvestili policijo, policisti pa so do desete ure zaključili ogled. Šola je takoj in ustrezno reagirala, ravnateljica je tudi ves čas sodelovala v postopku in tudi obvestila Mestno občino Ljubljano. S kriminalisti, ki so bili na šoli do okoli desete ure, je govorila mama napadene učenke,« je povedala ravnateljica šole Danica Večerić.

Pouk naj bi kljub vsemu potekal nemoteno, so pa po svoje otroke prišli nekateri starši, ki so se zbali za varnost svojih otrok. »Na spletu sem izvedela za dogodek in takoj poklicala na šolo, kjer mi niso znali povedati ničesar. Zaradi dogodka sem popolnoma šokirana, nisem si predstavljala, da se to dogaja tudi pri nas. Moj otrok je iz sosednjega razreda, dogodek pa me je zelo prestrašil,« je povedala Barbara Mušič, ena od mam. Policisti medtem nadaljujejo preiskavo in bodo o ugotovitvah poročali naknadno.